Wienerboller med remonce

Wienerboller med remonce – 16 stk.

Opskrift på : Wienerboller Med Remonce

Ingredienser:

  • 200 g hvedemel
  • 100 g smør eller margarine
  • 30 g sukker
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 1 brev kardemomme

Remonce fyld:

  • 50 g smør eller margarine
  • 50 g sukker

Pensling:

  • 1 sammenpisket æg

Til pynt:

  • 50 g flormelis
  • 1 tsk. kakao
  • ca. 2 spsk. varmt vand


Tilberedning:

  1.  Rør gæren ud med æg og sukker, hvorefter alle ingredienserne æltes grundigt sammen til en ensartet dej.

  2. Fedtstoffet må ikke blødgøres, men skal have sin normale faste konsistens.

  3. Dejen, der skal være kold, sættes ”til hvile” på et køligt sted i 15 min.

  4. Dejen klappes sammen og rulles til et firkantet stykke på 30×30 cm. og deles op i 4 stykker på langs og tværs, så der fremkommer 16 små firkanter.

  5. Rør ingredienserne til remonce sammen, og anbring 1 tsk. på hver firkant.

  6. Fold de 4 hjørner ind over fyldet, og tryk dem sammen, så remoncen lukkes inde.

  7. Anbring stykkerne på en bageplade med bagepapir med sammenføjningen nedad.

  8. Stil dejstykkerne til hævning tildækket og lunt i 30 minutter.

  9. Pensl med det sammenpiskede æg.

Bagetid:

Ca. 12 min. i en forvarmet ovn ved 220 grader (varmluft 200 grader) på ovnens midterste rille.

  • Rør flormelis, kakao og varmt vand til glasur, og glaser bollerne.
Print Friendly