Valnøddekage

Valnøddekage

Opskrift på : Valnøddekage

Ingredienser:

  • 250 g hvedemel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 170 g smør eller margarine
  • 170 g sukker
  • 3 æg
  • 2 spsk. mælk
  • 100 g grofthakkede valnødder

Til pynt bruges:

  • Halve valnødder
  • Glasur af
  • 75 g smør eller margarine
  • 2 spsk. mælk
  • 2 spsk. meget stærk kaffe
  • 325 g sigtet flormelis


Tilberedning:

  1. Rør blødgjort fedtstof og sukker sammen, og tilsæt æggene et ad gangen. Efter hvert æg tilsættes lidt hvedemel.
  2. Tilsæt resten af hvedemelet og de øvrige ingredienser. Rør det hele til en ensartet masse.
  3. Hæld massen i en smurt og melet springform  24 cm i diameter.

Bagetid:

Ca. 80 min. i en forvarmet ovn ved 170 grader eller varmluft 160 grader på ovnens midterste rille.

  • Lad kagen afkøle i formen 2-3 min., inden den tages ud og lægges til afkøling på en bagerist.
  • Lav glasuren. Opvarm over svag varme og under stadig omrøring fedtstof, mælk og kaffe, indtil fedtstoffet er smeltet. Massen må ikke koge. Afkøles lidt, hvorefter det sigtede flormelis røres i. Røres grundigt sammen, indtil massen samler sig og er glat og blank.
  • Når kagen er afkølet, overtrækkes den med glasuren. I glasuren kan man lave mønster efter behag. Kagen pyntes til slut med halve valnødder.
Print Friendly