Valnøddebrød

Valnøddebrød – 2 stk.

Valnøddebrød Opskrift:

Ingredienser:Valnøddebrød

  • 2 dl kærnemælk
  • 3 spsk. honning
  • 1 spsk. salt
  • 50 gram gær
  • 700 gram hvedemel
  • 100 gram valnødder
  • 300 gram grahamsmel
  • 4 dl lunken vand


Tilberedning:

  1. Opløs gær, honning og salt i det lune vand og tilsæt herefter kærnemælken.
  2. Rist valnødderne let på en en tør, hed pande, til de dufter og hak dem groft
  3. Tilsæt melet og ælt dejen til den er smidig og fast.
  4. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
  5. Slå dejen ned, ælt den godt igennem og form til 2 brød.
  6. Lad brødene efterhæve 30 min på en bageplade.
  7. Drys med hvedemel og snit på kryds og trværs med en skarp kniv.

Bagetid:

Ca. 35-45 min. 200 grader forvarmet ovn eller 180 grader varmluftsovn.

kilde

Print Friendly