Tranebærboller med hvid chokolade

Tranebærboller med hvid chokolade

Tranebærboller Med Hvid Chokolade Opskrift:

Ingredienser:

  • 5 dl lunt vand
  • 25 gram gær
  • 1 tsk. fint salt
  • 250 gram durummel
  • 200 gram hvedemel
  • 200 gram sigtet speltmel
  • 120 gram tørrede tranebær
  • 120 gram grofthakket hvid chokolade


Tilberedning:

  1. Opløs gær i vandet og tilsæt herefter salt.
  2. Rør lidt efter lidt durum og speltmel i, sammen med hvedemel.
  3. Rør chokolade og tranebær.
  4. Ælt dejen i 12 min. Dejen er klistret og meget elastisk efter æltning, så det er vigtigt at banke den godt igennem.
  5.  Lad dejen hvile tildækket i skålen i 30 min.
  6. Del dejen i 14 stykker.
  7. Fordel dejen i en i en muffinbradepande med papirforme i  og  lad dejen hæve i 2 timer. Drys bollerne med durummel.

Bagetid:

Forvarm ovnen til 250 grader, med lille bradepande i bunden, skru ned til 210 grader og sæt bollerne ind midt i ovnen. Hæld 1½ dl vand i bradepanden og bag bollerne i 14-16 min.

Print Friendly