Tærter

En tærte, er et bagværk typisk bestående af en tærtebund af mørdej og et fyld. I modsætning til en “Pie” har tærten ikke et dejlåg.

Der er to hovedtyper: Madtærter og desserttærter.

Madtærten består oftest af en bund, et fyld og en æggemasse. Bunden er en usødet mørdej. Fyldet kan bestå af grønsager, frugt, kød, fisk, fjerkræ, ost eller blandinger heraf. Æggemassen binder fyldet sammen og består typisk af æg, mælk og fløde/creme fraiche.
Desserttærtens mørdejbund er tilsat sukker. Fyldet er ofte frugt f.eks. æble, jordbær, pære, men kan også være mandler, nødder, chokolade, nougat eller blandinger heraf.

Prøv disse lækre opskrifter på tærter af forskellige varianter:

Blåbærstærte med marcipan og chokolade

Clafoutis – Fransk kirsebærtærte

Hindbærtærte

Jordbærtærte

Karameltærte med nødder og appelsinskal

Mazarinkage

Norsk tærte

Pæretærte

Rabarber crumble

Æbletærte

Æbletærte med karamel

VURDER OG DEL DENNE SIDE: