Svampet kage med chokoladesauce

Svampet kage med chokoladesauce – 8 pers.

Opskrift på : Svampet Kage Med Chokoladesauce

Ingredienser:Svamet kage med chokoladesauce - opskrifterpåkager.dk

  • 125 g hvedemel
  • 250 g sukker
  • 10 æggehvider
  • 1 tsk. vinsyre
  • ½ tsk. vaniljeessens

 

Til chokoladesaucen:

  • 250 g mørk chokolade, gerne hakket
  • 1 3/4 dl piskefløde
  • 50 g usalet smør, hakket.


Tilberedning:

  1. Sigt mel go 125 g af sukkeret i en skål. Stil den tilside
  2. Pisk æggehvider, vinsyre og 1/4 tsk. salt, evt med en håndmikser i en skål, til der dannes bløde toppe.
  3. Tilsæt efterhånden resten af sukkeret og pisk, til blandingen er tyk og skinnende.
  4. Tilsæt vaniljeessens.
  5. Sigt halvdelen af melblandingen over marengsblandingen og fold den i med en metalske.
  6. Gentag processen med resten af melblandingen.
  7. Hæld dejen i en ringform og bag den i 45 min, elller til en tandstik stukket ned i midten kommer ren op.
  8. Løsn kagen fra formen med en paletkniv, vend den ud på en bagerist og lad den køle helt af.
  9. Chokoladesaucen: Kom chokolade, fløde og smør i en gryde.
  10. Varm op ved lav varme og under omrøring, til chokoladen er smeltet og saucen glat.
  11. Fordel chokoladesaucen over kagen og server.

Bagetid:

45 minutteri en forvarmet ovn 180 C, varmluft 160 C

Note:

Sørg for at ringformen er ren og ikke smurt, for ellers vil kagen ikke hæve og den vil glide let ned af formens sider.

 

Print Friendly