Sprøde vaniljestjerner

Sprøde vaniljestjerner – 70 til 80 stk.

Opskrift på : Sprøde Vaniljestjerner

Ingredienser:Sprøde vaniljestjerner - opskrifterpåkager.dk

  • 325 g hvedemel
  • 75 g kartoffelmel
  • 125 g flormelis
  • 1 tsk. vanilje-twister eller vaniljestang
  • 250 g koldt smør i tern
  • 1 æggeblomme
  • 1 tsk. vanillearoma
  • Evt. dekorationsglasur og eller krymmel


Tilberedning:

  1. Rør sigtet mel, kartoffelmel og flormelis sammen i en skål.
  2. Tilsæt vanilje-twister eller vaniljestang.
  3. Bruges vaniljestang, flækkes skallen, kornene skrabes ud, skallen hakkes fint og det hele tilsættes.
  4. Smuldr smørret i melblandingen til konsistensen er som rasp.
  5. Tilsæt æggeblomme og vanillearoma, og saml dejen hurtigt.
  6. Dæk dejen til og stil den i køleskabet i mindst 40 minutter.
  7. Dejen rulles ud på et meldrysset bord, den skal have en tykkelse på ½ cm.
  8. Udstik stjernerne med en udstiksform og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bagetid:

8-10 minutter ved 180 grader eller varmluft 160 grader til de er gyldne brune.

Afkøl vaniljestjernerne på en bagerist og opbevar dem i en kagedåse.

 

vurder denne opskrift:

Print Friendly