Søndagsbrød

Søndagsbrød

Opskrift På: Søndagsbrød

Ingredienser:

  • Ca. 700 gram hvedemel
  • 200 gram fuldkornshvedemel
  • 100 gram grahamsmel
  • 50 gram gær
  • 4 dl kærnemælk
  • 4 dl ymer
  • 50 gram margarine
  • 3 tsk. salt

Til pensling

  • 1 æg

Til pynt

  • Fuldkornshvedemel


Tilberedning:

  1. Lun kærnemælken, og rør gæren ud heri.
  2. Tilsæt ymer, plantemargarine, salt, fuldkornshvedemel, gramhamsmel og ca. halvdelen af hvedemelet.
  3. Ælt grundigt. Kom så resten af hvedemelet i, så dejen bliver blød.
  4. Lad den hæve 30 minutter.
  5. Slå dejen ned, og fordel den i 2 bageforme.
  6. Lad dejen efterhæve tildækket i 20 min.
  7. Pensl med æg og drys med lidt fuldkornshvedemel.

Bagetid:

Ca. 30 min. ved 200° C (varmluft 180° C).

Print Friendly