Smørkagemuffins

Smørkagemuffins – 12 stk.

Opskrift: Smørkagemuffins

Ingredienser:

  • 70 gram smør
  • 220 gram mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 150 gram sukker
  • 10 gram vaniljesukker
  • 1,25 dl piskefløde
  • 2 æg
  • 1 æble
  • 40 gram mandler
  • Til pynt bruges flormelis


Tilberedning:

  1. Smelt smærret og lad det køle af.
  2. Bland mel og bagepulver i en skål.
  3. Tilsæt 120 gram sukker, vaniljesukker, piskefløde, æg og 30 gram smør, husk kom 1 ingrediens i ad gangen.
  4. PIsk det hele i 45 sekunder med et piskeris.
  5. Sæt dejen til side.
  6. Æblet skrækkes, deles i kvarte, skær kernehuset ud og skær dem derefter i tern.
  7. Rør æbleternene i dejen.
  8. Sæt 2 papirforme inden i hinanden til hver muffin.
  9. Sæt formene på en bageplade og fordel dejen deri.
  10. Drys først mandler og herefter 30 gram sukker på dejen og dryp 40 gram smeltet smør over.

Bagetid:

Ca. 25 minutter. 175 grader i en forvarmet ovn eller varmluft 150 gram.

Til sidst:

  1. Lad dem køle af på en bagerist. Sigt flormelis over alle dine Smørkagemuffins, inden du servere dem.
Print Friendly