Smørkage med rosiner

Smørkage med rosiner –  10 pers.

Opskrift på : Smørkage Med Rosiner

Ingredienser:

  • 160 g rosiner
  • ½ dl rom
  • 1 spsk. brun farin
  • 250 g usaltet smør, blødt
  • 250 g ekstra brun farin
  • 3 æg, letpiskede
  • 310 g hvedemel, sigtet
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1 3/4 dl kernemælk

Til Kaffesmørcreme:

  • 3 stk. frysetørret pulverkaffe
  • 125 g usaltet smør, blødt
  • 185 g flormelis
  • ½ tsk. vaniljeessens
  • 2 tsk mælk


Tilberedning:

  1. Find en bageform 23 cm i diameter med bagepapir.
  2. Rør rosiner, rom og brun farin samme i en gryde. Bring det derefter i kog, skru ned for varmen og lad det simre i ca. 30 sek. eller til rommen er opsuget. stil det til side for at køle af.
  3. Pisk smør og ekstra brun farin sammen med en elektrisk håndmikser eller piskeris. til det er lyst og cremet.
  4. Tilsæt langsomt æggene og pisk grundigt – det ser måske grynet ud, men når melet tilsættes, samler det sig.
  5. Brug en ske til at folde skiftevis mel, bagepulver og kernemælk i (gør det af 2 omgange) Fold rosin-rom-blandingen i.
  6. Fordel dejen i formen og bag kagen.

Bagetid:

Ca. 1 time 30 minutter, i en forvarmet ovn 180 grader, eller varmluft 160 grader.

Lad kagen køle af i formen i 10 min. inden den vendes ud på en bagerist og køler helt af.

Smørcreme:

  1. Opløs kaffepulveret i 2 spsk. kogende vand.
  2. Pisk smør og flormelis til det er lyst og cremet.
  3. Tilsæt vanilje, kaffeblandingen og mælk og pisk i 2 min, eller til det er glat og luftigt. Smør cremen på den afkølede kage.

Vurder denne opskrift

Print Friendly