Småkager

En småkage er en form for kage, som både er mindre og har en mere koncentreret konsistens. Typisk er den flad og det er muligt at holde en småkage i hånden, hvor en kage for det meste skal spises med ske. Typisk indeholder småkager ikke nogen form for hævemiddel.

VIDSTE du at:

Oprindeligt var småkagen en test for ovnen, hvor bageren ville tage et stykke af en kage og sætte den i ovnen for at afprøvetemperaturen. Småkagen stammer måske fra oldtidens Persian ( Det nuværende Iran)
Småkagerne kan enten bagtes til de er sprøde eller så de forbliver bløde. Det afhænger af typen. Der er mange variationer i ingredienserne som sukker, krydderier,chokolade, smør, nødder eller tørrede frugter.

I Danmark er juletiden småkagernes højsæson med en masse forskellige småkager, som klejer (der koges i fedt i en gryde) og pebernødder.

Prøv disse dejlige og sprøde Småkage opskrifter:

Chokolade cookies med hasselnødder

Cookies med chokolade

Cookies med kokos og korender – 10 til 12 stk.

Brownies med nødder

Hindbærsnitter med luksus glasur

Kanelsmåkager – 40 til 50 stk

Kanelsnurrer

Sprøde vaniljestjerner – 70 til 80 stk.

Vanillekranse

VURDER OG DEL DENNE SIDE: