Semolinakage med citron

Semolinakage med citron – 8 til 10 pers.

Opskrift på : Semolinakage Med Citron

Ingredienser:Semolinakage med citron - opskrifterpåkager.dk

  • 6 æg, delt i blommer og hvider
  • 310 g sukker
  • 2 tsk. fintrevet skal af en citron
  • 3/4 dl citronsaft
  • 90 g semolinamel ( pastamel )
  • 95 g mandler, malede
  • 2 spsk. hvedemel
  • Flødeskum til servering


Tilberedning:

  1. Brug en springform på 24 cm diameter, med bagepapir.
  2. Kom æggeblommern, 250 g af sukkeret, citronskal og 2 spsk citronsaft i en skål.
  3. Pisk det sammen, med en elektrisk håndmikser eller piskeris i ca. 8 minutter, eller til blandingen er lys, tyk og piskerisene efterlader et spor i blandingen.
  4. Pisk æggehviderne stive i en tør, ren skål til der dannes faste toppe.
  5. Hæld æggehviderne i æggeblommeblandingen skifteis med en blanding af semolinamel, mandler og hvedemel – pas på ikke at røre for meget; det får dejen til at falde sammen.
  6. Hæld dejen i formen og glat overfladen og bag kagen.

Bagetid:

Ca. 35 – 40 min. i en forvarmet ovn 170 grader eller varmluft 150 grader.

Lad kagen køle af i formen i 5 min. inden den vendes ud på en bagerist. Prik et par huller i kagen med en tandstik.

Til slut:

Kom nu resten af citronsaften og sukkeret i en lille gryde med 1 1/4 dl vand. Varm op over lav varme og under omrøring, til sukkeret er opløst. Skru op for varmen og lad det simre i 3 min. eller til det er tykt og sirupagtigt. Hæld den varme “sirup” over den afkølede kage. Serveres med flødeskum.

 

Vurder denne opskrift

Print Friendly