Safrankonfekt

Safrankonfekt (Halvà)

Opskrift på :Safrankonfekt

Ingredienser:Safrankonfekt (Halvà) - udenlandske kager på opskrifterpåkager.dk

  • 1 dl olie eller 50 g smør
  • 200 g hvedemel
  • 200 g sukker
  • 4 dl vand
  • 1 tsk. stødt safran
  • 1 dl rosenvand
  • Skåret pistacienødder og smuttede mandler til pynt


Tilberedning:

  1. Hæld olie eller smør på en pande.
  2. Når fedtstoffet er varmt, tilsættes melet under konstant omrøring, så det ikke klumper.
  3. Skru ned for varmen og forsæt med at røre i, indtil massen er blevet mørkebrun.
  4. Kom sukkeret i en kasserolle og hæld vand i og lad det koge, indtil sukkeret er opløst.
  5. Kom rosenvandet og saffranen i og sluk for varmen.
  6. Hæld blandingen på den afkølede fedtstofblanding under omrøring.
  7. Hvis halva’en er for tynd, kan den koges videre et stykke tid.
  8. Halva skal ligne mørk karamel og være blød som nougat.
  9. Skær halva’en i små stykker og pynt med skåret pistacienød og smuttede mandler.

 

Print Friendly