Rabarber crumble

Rabarber crumble

Opskrift på : Rabarber Crumble

Ingredienser:Rabarber crumble - opskrifterpåkager.dk

  • 100 gram hvedemel
  • 100 gram smør
  • 100 gram havregryn
  • 100 gram sukker

Til fyld:

  • 2 bundter rabarber, bør svare til ca 600 gram.
  • 180 gram rørsukker
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1 stang vanille


Tilberedning:

  1. Bland sukker, majsstivelse og vanillekorn.
  2. Skær rabarber i skiver, ca. 1 cm og kom dem i et ovnfast fad. Drys sukkeret over og bland det godt. Pak fadet ind i staniol og stil det i 180 grader varm ovn eller 160 grader  varmluft, i ca. 10 min.
  3. Skær smør i tern ned i melet, tilføj havregryn og sukker og smuldre det med fingrene. Det skal helst være som “grovrevet ost”.
  4. Fordel dejen over rabarberne og bag kagen endnu 20 min, til overfladen er let gylden og bagt. Rabarberen vil boble let op i kanten.
  5. Server med flødeskum eller creme fraiche.

 

TIP:

Rabarber crumble kan serveres med evt. creme fraiche.

Print Friendly