Palmekager – 30 stk.
Opskrift på : Palmekager
Ingredienser:
- 500 Hvedemel
- 50 g gær
- 1½ dl kold mælk
- 200 g margarine
- 50 g sukker
- 1 æg
- Lidt kardemomme
Fyld:
- 100 g lind margarine
- 50 g rasp
- 50 g sukker
- 1 æggeblomme
Pensling:
- Æggehvide
Pynt:
- Sukker
- Rasp
Tilberedning:
-
Rør gæren ud i mælken.
-
De øvrige ingredienser tilsættes, og det hele æltes godt.
-
Derefter rulles dejen ud til et aflangt stykke.
-
Ingredienserne til fyldet røres til en let masse, og stryges ovenpå den udrullede dej i et jævnt lag.
-
Rul dejen sammen som en “roulade”, og skæres ud i ca. 30 stykker, der trykkes på midten med et knivskaft.
-
Vendes og pensles med den tiloversblevne æggehvide.
-
Dyppes i en blanding af sukker og rasp – halvt af hver, og hæver ca. 30 minutter.
Bagetid:
Ca. 15 min. ved 200 grader eller varmluft 180 grader