Palmekager

Palmekager – 30 stk.

Opskrift på : Palmekager

Ingredienser:

  • 500 Hvedemel
  • 50 g gær
  • 1½ dl kold mælk
  • 200 g margarine
  • 50 g sukker
  • 1 æg
  • Lidt kardemomme

Fyld:

  • 100 g lind margarine
  • 50 g rasp
  • 50 g sukker
  • 1 æggeblomme

Pensling:

  • Æggehvide

Pynt:

  • Sukker
  • Rasp


Tilberedning:

  1. Rør gæren ud i mælken.

  2. De øvrige ingredienser tilsættes, og det hele æltes godt.

  3. Derefter rulles dejen ud til et aflangt stykke.

  4. Ingredienserne til fyldet røres til en let masse, og stryges ovenpå den udrullede dej i et jævnt lag.

  5. Rul dejen sammen som en “roulade”, og skæres ud i ca. 30 stykker, der trykkes på midten med et knivskaft.

  6. Vendes og pensles med den tiloversblevne æggehvide.

  7. Dyppes i en blanding af sukker og rasp – halvt af hver, og hæver ca. 30 minutter.

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 200 grader eller varmluft 180 grader

Print Friendly