Pæremuffins med chokolade

Pæremuffins med chokolade – 12 stk.

Opskrift: Pæremuffins Med Chokolade

Ingredienser:

  • 6 stk. pære
  • 100 gram flødechokolade
  • 150 gram mørk chokolade
  • 150 gram smør
  • 100 gram sukker
  • 10 gram vaniljesukker
  • 1 knsp. salt
  • 2 æg
  • 250 gram mel
  • 2 tsk. bagepulver
  •  2 spsk. flormelis til pynt.
  • Smør og mel til bageformen.


Tilberedning:

  1. Smør en muffinsbageform til 12 stk. og drys den med mel.
  2. Vask og skræl pærene og lad dem derefter dryppe af.
  3. Hak flødechokoladen og 50 gram mørk chokolade og smelt den hakkede chokolade i et vandbad.
  4. Pisk blødgjort smør, sukker, vaniljesukker og salt sammen med et piskeris.
  5. Rør æggene i et ad gangen.
  6. Tilsæt chokoladen og rør forsigtig rundt.
  7. Bland mel, bagepulver og rør det hurtigt i dejen.
  8. Fordel dejen i bageform.
  9. Halver 6 pære og læg dem på dejen.

Bagetid:

Ca. 25 minutter. 175 grader forvarmet ovn eller varmluft 150 grader.

Til sidst:

  1. Lad kagerne hvile i små 4 minutter og løsne dem herefter fra formen, og lad dem køle helt af på en bagerist.
  2. Sigt flormelis over dine muffins.
  3. Smelt nu 100 gram mørk chokolade i et vandbad.
  4. Kom ca. 1/3 i en sprøjtepose og sprøjt fine striber på alle muffins.
  5. Dyp resten af pærene i den resterende chokolade og lad chokoladen stivne.
  6. Sæt de færdige muffins i flotte papirforme og server dem med chokoladepærerne.

Du kan også servere dine Pæremuffins med chokolade sammen med smeltet karamel.

Print Friendly