Othellolagkage

Othellolagkage

Opskrift på : Othellolagkage

Ingredienser:Othellolagkage

Creme:

  • 3 Husblasblade
  • 2 Æggeblommer
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 spsk. Maizena majsstivelse
  • 2.5 dl. Sødmælk
  • 0.5 vanillestang
  • 2 dl. Piskefløde 38%
  • 100 gram makroner

Til pynt:

  • 100 gram Mørk chokolade 44%
  • 125 gram Ren rå marcipan


Tilberedning:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Dernæst piskes æggeblommer, sukker, maizena og mælk sammen i en gryde. Vanillestangen flækkes, og kornene skrabes ud. De kommes nu i æggemassen sammen med stangen. Bring cremen i kog under piskning og tagstraks af varmen.
  3. Vrid vand ud af husblasen og rør den i den varme creme. Afkøl cremen til den er halv stiv og tag vanillestangen op.
  4. Pisk fløden stiv og vend i cremen. Chokoladen smeltes og smøres på den ene lagkagebund.
  5. Lagkagen lægges sammen og der fordeles således: 1. bund, 1/3 creme, makroner, 1/3 creme. 2. bund, 1/3 creme og øverst chokoladebunden.
  6. Rul marzipan ud mellem 2 stykker bagepapir til en lang strimmel som lægges rundt om lagkagen.
  7. Pynt Othellolagkagen med flødeskum rundt i kanten af lagkagen og/eller små klatter flødeskum på toppen.
  8. Din Othellolagkage skal trække 3 -4 timer i køleskab eller til næste dag inden servering.

vurder denne opskrift:

Print Friendly