Omvendt pærekage

Omvendt pærekage – 8 pers.

Opskrift på : Omvendt Pærekage

Ingredienser:Omvendt pærekage - opskrifterpåkager.dk

  • 2 spsk. brun farin
  • 1 dåse halverede pære i sirup ( 425 g )
  • 250 g hvedemel
  • 2½ tsk. bagepulver
  • 125 g usaltet smør
  • 185 g sukker
  • 2 æg


Tilberedning:

  1. Find en bageform på 21 x 14 x 7 cm og læg noget bagepapir på.
  2. Fordel brun farin i bunden.
  3. Hæld siruppen fra pærerne og gem dem til senere brug.
  4. Arranger pærerne med den skårne side nedad i bunden af formen oven på farinen.
  5. Sigt mel og bagepulver sammen i en skål og lav en fordybning i midten.
  6. Smelt smør og sukker i en gryde ved lav varme og under omrøring, til sukkeret er opløst.
  7. Tag gryden af varmen.
  8. Rør æggene sammen med den gemte sirup
  9. Tilsæt både smør og æggeblandingen til melet og rør den sammen med en træske, til det er netop blandet. Pas på ikke at røre for meget.
  10. Fordel dejen over pærerne og glat overfladen.

Bagetid:

Ca. 50 min. i en forvarmet ovn 180 C , varmluft 160 C.

Note:

Lad kagen køle af i formen i 15 min. – Får pærerne til bedre at hænge fast i dejen – inden den vendes ud på en bagerist og køler helt af.

Print Friendly