Olivenbrød

Olivenbrød

Opskrift på : Olivenbrød

Ingredienser:Olivenbrød1

  • 1 kg hvedemel
  • 50 g gær
  • 2 stk. salt
  • 40 g parmasanost
  • 1 spsk. olivenolie
  • 15-20 g finthakkede oliven med rød peber
  • 6 dl håndvarmt vand

Til pynt

  • Parmasanost


Tilberedning:

  1. Opløs gæren i den håndvarme vand. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt til dejen er ensartet.

  2. Dæk dejen til og stil den lunt til hævning i ca. 30 min.

  3. Slå dejen ned og del den i to dele. Lad dem hvile et par minutter, før de slås flade og formes til brød.

  4. Anbring dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve til tildækket og lunt i 20-30 min.

  5. Brødene ridses let på tværs, pensles med mælk og drysses med lidt parmasanost.

Bagetid:

Ca. 35 min. i en forvarmet ovn ved 220 grader , varmluft 200 grader på ovnens nederste rille.

Print Friendly