Nougatkage

Nougatkage

Opskrift på : Nougatkage

Ingredienser:Nougatkage - opskrifterpåkager.dk

  • 150 g hvedemel
  • 150 g sukker
  • 3 æg
  • 2 tsk. bagepulver
  • 3 spsk. lunkent vand

Til smørcreme:

  • 150 g blødgjort smør eller margarine
  • 100 g sukker
  • 3 æggeblommer
  • 1 dl vand
  • 2-3 spsk. cognac

Til pynt /  Nougat

  • 75 g sukker
  • 20 smuttede og grofthakkede mandler
  • Hvid og mørk chokolade


Tilberedning:

  1. Pisk æg og sukker sammen. Bland bagepulver i hvedemel, og bland hvedemel og lunkent vand i. Røres forsigtigt til en ensartet masse.
  2. Hæld massen i en smurt og melet springform (ca. 24 cm i diameter).

Bagetid:

Ca. 20 min i en forvarmet ovn ved 175 grader eller varmluft 165 grader på ovnens nederste rille.

  • Lav smørcremen ved at koge vand og sukker i vandbad til en sukkerlage, der afkøles til den er håndvarm. Bland heri de sammenrørte æggeblommer, og det hele blandes lidt efter lidt i det blødgjorte fedtstof. Rør det til en ensartet masse, der smages til med cognac.
  • Lav nougaten ved at smelte sukkeret på en pande, og rør de grofthakkede mandler i. Det hele hældes ud på et stykke olieret papir.  Når det er stivnet, knuses det med en kagerulle.
  • Når kagen er afkølet, flækkes den i 2 dele, og lægges sammen med ca. halvdelen af smørcremen. Resten af cremen smøres på kagens sider og top, og den knuste nougat samt mørk og hvid chokolade drysses på langs kanterne hele vejen rundt, Nougatkagen evt. kan pyntes med fine linier af hjemmelavede karamel.

vurder denne opskrift:

Print Friendly