Nougat kaneltrøfler – 22 til 25 stk.
Opskrift på : Nougat Kaneltrøfler
Ingredienser:
- 2 dl piskefløde
- 2 stænger hel kanel
- ½ vaniljestang
- 100 g lys chokolade
- 200 g nougat
- 50 g blødt smør
- 200 gram mørk chokolade til overtræk.
Tilberedning:
- Kom fløden i en gryde sammen med kanelstængerne.
- Tilsæt vaniljestang, flæk skallen, kornene skrabes ud, skallen hakkes fint og det hele tilsættes.
- Opvarm blandingen under omrøring og lad den simre ved av varme i 2-3 min.
- Sluk for blusset og lad gryden stå med låg, så blandingen trækker smag i mindst 1 time.
- Hak chokolade og nougat og kom det i en varmfast skål.
- Fjern kanelstængerne fra fløden og varm blandingen op til kogepunktet inden den hældes over chokolade og nougat.
- Lad det stå i 1 min, og rør herefter forsigtigt til massen er ensartet.
- Når massen har nået stuetemperatur tilsættes smørret under omrøring til konsistensen er som trøffelmasse.
- Stil dejen i køleskabet i mindst 12 timer.
- Form den afkølede trøffelmasse til kugler, og stil dem i køleskabet til de er helt kolde
Overtræk:
- Hak chokoladen i mindre stykker og smelt den over et vandbad, vend trøffelkuglerne heri. Læg trøflerne til afkøling på et stykke bagepapir. Opbevar trøflerne i en tætlukket beholder i køleskabet.