Nougat kaneltrøfler

Nougat kaneltrøfler – 22 til 25 stk.

Opskrift på : Nougat Kaneltrøfler

Ingredienser:Nougat kaneltrøfler - opskrifterpåkager.dk

  • 2 dl piskefløde
  • 2 stænger hel kanel
  • ½ vaniljestang
  • 100 g lys chokolade
  • 200 g nougat
  • 50 g blødt smør
  • 200 gram mørk chokolade til overtræk.


Tilberedning:

  1. Kom fløden i en gryde sammen med kanelstængerne.
  2. Tilsæt vaniljestang, flæk skallen, kornene skrabes ud, skallen hakkes fint og det hele tilsættes.
  3. Opvarm blandingen under omrøring og lad den simre ved av varme i 2-3 min.
  4. Sluk for blusset og lad gryden stå med låg, så blandingen trækker smag i mindst 1 time.
  5. Hak chokolade og nougat og kom det i en varmfast skål.
  6. Fjern kanelstængerne fra fløden og varm blandingen op til kogepunktet inden den hældes over chokolade og nougat.
  7. Lad det stå i 1 min, og rør herefter forsigtigt til massen er ensartet.
  8. Når massen har nået stuetemperatur tilsættes smørret under omrøring til konsistensen er som trøffelmasse.
  9. Stil dejen i køleskabet i mindst 12 timer.
  10. Form den afkølede trøffelmasse til kugler, og stil dem i køleskabet til de er helt kolde

Overtræk:

  1. Hak chokoladen i mindre stykker og smelt den over et vandbad, vend trøffelkuglerne heri. Læg trøflerne til afkøling på et stykke bagepapir. Opbevar trøflerne i en tætlukket beholder i køleskabet.

 

vurder denne opskrift:

Print Friendly