Norsk tærte
Opskrift på : Norsk Tærte
Ingredienser:
- 250 g hvedemel
- 150 g smør eller margarine
- 125 g sukker
- 1 æggeblomme
- 2 spsk. fløde
- 1 tsk. bagepulver
Fyld
- 120 g finthakkede mandler (ikke smuttede)
- 125 g florsmelis
- 1 dl vand
Tilberedning:
-
Alle ingredienser æltes grundigt sammen til en ensartet masse. Fedtstoffet skal dog ikke blødgøres, men have sin normale konsistens, ellers bliver dejen for blød og ikke til at viderebearbejde.
-
Dejen deles i 2 lige store dele. Den ene del rulles cirkelrundt til en størrelse, så man kan fore bund og sider på en almindelig lagkageform (ca. 20 cm i diameter). Formen skal dog smøres let, før dejen anbringes.
-
Rør ingredienser til fyldet sammen, og fordel det jævnt over bunden.
-
Resten af dejen rulles ud, skæres ud i strimler, der flettes til et låg over fyldet. Strimlerne trykkes sammen med bunden langs formens kant, så låg og bund danner et hele omkring fyldet.
Bagetid:
Ca. 25 min. på ovnens nederste rille ved 200 grader eller varmluft 180 grader.
5. Vent til tærten er afkølet, før du tager den ud af formen.