Norsk tærte

Norsk tærte

Opskrift på : Norsk Tærte

Ingredienser:

  • 250 g hvedemel
  • 150 g smør eller margarine
  • 125 g sukker
  • 1 æggeblomme
  • 2 spsk. fløde
  • 1 tsk. bagepulver

Fyld

  • 120 g finthakkede mandler (ikke smuttede)
  • 125 g florsmelis
  • 1 dl vand


Tilberedning:

  1.  Alle ingredienser æltes grundigt sammen til en ensartet masse. Fedtstoffet skal dog ikke blødgøres, men have sin normale konsistens, ellers bliver dejen for blød og ikke til at viderebearbejde.

  2. Dejen deles i 2 lige store dele. Den ene del rulles cirkelrundt til en størrelse, så man kan fore bund og sider på en almindelig lagkageform (ca. 20 cm i diameter). Formen skal dog smøres let, før dejen anbringes.

  3. Rør ingredienser til fyldet sammen, og fordel det jævnt over bunden.

  4. Resten af dejen rulles ud, skæres ud i strimler, der flettes til et låg over fyldet. Strimlerne trykkes sammen med bunden langs formens kant, så låg og bund danner et hele omkring fyldet.

Bagetid:

Ca. 25 min. på ovnens nederste rille ved 200 grader eller varmluft 180 grader.
5. Vent til tærten er afkølet, før du tager den ud af formen.

Print Friendly