Nøddemuffins med karamel

Nøddemuffins med karamel – 12 stk.

Opskrift: Nøddemuffins Med Karamel

Ingredienser:

  • 125 gram mørk chokolade
  • 15 stk. flødekarameller, gerne bløde
  • 100 gram valnøddekerner
  • 125 gram smør
  • 125 gram brun farin
  • 10 gram vaniljesukker
  • 3 æg
  • 250 gram mel
  • 4 tsk. bagepulver

Til pynt

  • 6 flødekarameller, gerne bløde
  • 6 valnøddekerner


Tilberedning:

  1. Start med at smelte 75 gram grovhakket overtrækschokolade i et vandbad og lad det køle af.
  2. Skær 15 flødekarameller i tern.
  3. Hak valnøddekernerne groft.
  4. Pisk blødgjort smør, sukker, og vaniljesukker sammen.
  5. Rør æggene i et ad gangen og rør 1 spsk. mel i efter hvert æg.
  6. Tilsæt den flydende chokolade under omrøring
  7. Bland bagepulveret i resten af melet og rør det hurtigt i. Vend karameltern og valnødder i.
  8. Sæt 2 papirforme i hver fordybning i en muffinsbageform til 12 stk. og fordel dejen jævnt med en ske.

Bagetid:

Ca. 25 minutter. 200 grader forvarmet ovn eller 175 grader varmluft.

Sådan pynter du:

Lad de færdige muffins køle af. Hak resten af chokoladen groft og smelt den i vandbad. Hæld den i en frysepose og klip et lille hjørne af posen. Sæt en karamel eller valnøddekerne fast på hver muffin, og dekorer med chokoladestriber og lad det køle af.

Print Friendly