Nøddelagkage med karamelcreme

Nøddelagkage med karamelcreme

Opskrift på: Nøddelagkage med karamelcreme

Ingredienser:Nøddelagkage med karamelcreme2

  • 150 g hasselnøddekerner
  • 2 æg
  • 160 g sukker
  • 2 spsk. kartoffelmel

Til karamel:

  • 2 dl fløde
  • 2 spsk. sirup
  • 125 g sukker
  • 2 spsk. smør

Til pynt:

  • 25 g hasselnøddeflager
  • ¼ l piskefløde

Tilberedning:

  1. Blend nøddekernerne til fint mel.
  2. Pisk æg og sukker skummende og vend nødder og kartoffelmel i.
  3. Kom dejen i to smurte lagkageforme, bag dem ved 180° i 20 min. og lad dem afkøle. Kog fløde, sirup, sukker og smør under omrøring, til cremen er lysebrun og tyktflydende og lad den køle.
  4. Smør et let lag karamel på den ene lagkagebund og drys med nøddeflager.
  5. Pisk fløden til skum og vend resten af karamellen i halvdelen af flødeskummet.
  6. Læg bundene sammen med karamelcremen og pynt med resten af flødeskummet.

 

Print Friendly