Nøddekonfekt

Nøddekonfekt (Masghatti)

Opskrift på : Nøddekonfekt

Ingredienser:Nøddekonfekt (Masghatti) - udenlanske kager

  • 200 g majsstivelse (maizena)
  • 1½ dl vand
  • 400 g sukker
  • 100 g pistacienødder eller mandler skåret i splitter
  • 1-2 tsk. rosenvand
  • 60 g usaltet smør
  • 5-6 kardemommekapsler
  • usaltede pistacienødder skåret i splitter eller kokosmel


Tilberedning:

  1. Opløs stivelsen i lidt koldt vand og sørg for, at der ikke dannes klumper.
  2. Kom det i en gryde og hæld vand ved.
  3. Rør rundt ved svag varme, indtil det begynder at koge.
  4. Tilsæt sukker, nødder, kardemommekapsler og rosenvand.
  5. Smelt smørret og kom det i gryden under omrøring.
  6. Blandingen skal være tyk og klisteret.
  7. Smør et fad ( 18 cm x 28 cm ) let med smør og hæld blandingen i og pynt med pistacier eller kokosmel.
  8. Lad det afkøle.
  9. Konfekten skæres diagonalt i strimler i 2 cm’s bredde, så der dannes en rombeform.
  10. Server i små skåle eller på et fad.
Print Friendly