Nemme tebirkes

Nemme tebirkes – 16 stk.

Opskrifter på: Nemme Tebirkes

Ingredienser:Nemme tebirkes - billede grillgurudk

  • 300 g Hvedemel
  • 100 g smør eller margarine
  • 25 g sukker
  • 1 æg
  • 1 dl kold mælk
  • 50 g gær
  • ½ tsk. salt

Til pynt:

  • Æg
  • 25 g birkes


Tilberedning:

  1. Opløs gæren i den kolde mælk. Ælt hvedemel og de øvrige ingredienser i til en ensartet dej, der hviler et par min. Dejen skal ikke forhæve.

  2. Rul dejen ud i ca. 20 cm’s bredde og 65 cm’s længde, og pensl med samme pisket æg.

  3. Fold dejen sammen, så der er 3 lag. Vend bunden i vejret, og pensl den med sammenpisket æg, og drys med birkes.

  4. Skær dejen ud i 16 lige store stykker, som anbringes på en bageplade med bagepapir, og hæver lunt og tildækket til dobbelt størrelse.

Bagetid:

Ca. 12 min. i en forvarmet ovn ved 220 grader (varmluft 220 grader) på ovnens nederste rille.

Print Friendly