Napoleonshatte

Napoleonshatte

Opskrift på : Napoleonshatte

Ingredienser:

  • 200 g Hvedemel
  • 100 g smør eller margarine
  • 50 g flormelis
  • 1 æggeblomme

Fyld:

  • 100 g marcipanmasse
  • 100 g sukker
  • Ca. ½ æggehvide


Tilberedning:

  1. Ælt hvedemel og de øvrige ingredienser sammen til en ensartet dej. Fedtstoffet skal ikke blødgøres, men have sin normale konsistens.

  2. Rul dejen ud i 3-4 mm’s tykkelse, og udstik den med en kageudstikker eller glas i ca. 6 cm i diameter.

  3. Ælt ingredienserne til fyldet til en ensartet masse, rul det til en pølse i ca. 20 cm’s længde, og del det i 20 stykker.

  4. Læg midt i hvert dejstykke et marcipanstykke, som pensles med lidt vand. De tre dejsider trykkes op omkring fyldet.

  5. Anbring kagerne på en plade.

Bagetid:

Ca. 10 min. i en forvarmet ovn ved 220 grader eller varmluft 200 grader, på ovnens midterste rille.

Print Friendly