Muffins med banan

Muffins med banan – 12 stk.

Opskrift på: Muffins Med Banan

Ingredienser:

  • 225 gram mel
  • 1 spsk. kakao
  • Lidt salt
  • 20 gram vaniljesukker
  • 275 gram + 2 spsk. sukker
  • 175 gram smør
  • 150 gram mørk overtrækschokolade
  • 3 æg
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 dl piskefløde
  • 3 bananer
  • Saft fra en ½ citron
  • Samt chokoladekrymmel til pynt.


Tilberedning:

  1. Rør 175 gram mel, kakao, 1 knsp salt, 10 gram vaniljesukker pg 75 gram smuldret smør sammen til drys med en håndmixer med dejkroge.
  2. Hak overtrækschokoladen groft, smelt den i et vandbad og lad den køle af.
  3. Pisk 100 gram fedtstof, 1 knsp. salt, 10 gram vaniljesukker og 200 gram sukker sammen.
  4. Rør æggene i et ad gangen
  5. Bland 150 gram mel og bagepulver og rør det i.
  6. Hæld den smeltede chokolade i under konstant omrøring.
  7. Sæt papirforme i en muffinbageform til 12 stk. fordel dejen jævnt heri og kom det sammenrørte drys over.

Bagetid:

Ca. 30 minutter. 175 grader i en forvarmet ovn og varmluft 150 grader.

Til sidst skal der gøres:

  1. Tag dine muffins ud og sæt dem på en bagerist til afkøling.
  2. Pisk fløden stiv og drys samtidig 2 spsk. sukker i.
  3. Skræl bananerne, og skær derefter 1 banan i skiver og dryp citronsaft over.
  4. De andre 2 bananer halveres på langs og skæres i mindre stykker.
  5. Tag 1/4 af flødeskummet fra og vend bananstykkerne i resten.
  6. Tag papirformene af alle dine muffins og skær dem over på tværs.
  7. Fyld bananflødeskummet på muffinsbundene, sæt lågene på, og pynt dem med resten af flødeskummet, bananskiver og chokoladekrymmel.

Så dine lækre muffins med banan klar til servering. Mums :-)

Kan også serveres med en lille klat regnbue is ved siden af.

Print Friendly