Møllehjulsbrød

Møllehjulsbrød – 2 stk.

Opskrift På: Møllehjulsbrød

Ingredienser:Møllehjulsbrød - opskrifterpåkager.dk

  • 1 kg hvedemel
  • 300 gram fuldkornshvedemel
  • 50 gram gær
  • 1 spsk. sirup eller honning
  • Ca. 7 dl vand
  • 2 dl ymer
  • 3 tsk. salt

Til pynt

  • Ymer
  • Fuldkornshvedemel


Tilberedning:

  1.  Fuldkornshvedemel og vand røres sammen og gives et opkog, herefter røres ymer i.
  2. Når blandingen er afkølet til håndvarm, opløses gæren heri. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes til den er ensartet.
  3. Stil dejen til hævning på et lunt sted i ca. 30 min.
  4. Slå dejen sammen og del den i 2 lige store dele, som formes til kugler, der hviler 2-3 min.
  5. Dejkuglerne klappes flade og foldes sammen. Trilles ud til lange pølser, der formes til kranse, ca. 25 cm i diameter. De kan enten bages i randforme eller fritstående på en bageplade med bagepapir.
  6. Lad møllehjulsbrødene efterhæve i ca. 20 min. på et lunt sted.
  7. Rids brødene på tværs hele vejen rundt, pensl dem med ymer og drys med fuldkornshvedemel eller birkes.

Bagetid:

Ca. 35 min. ved 220 grader eller  varmluft 200 grader, stil dine møllehjulsbrød på ovnens nederste rille.

 

Print Friendly