Mazarinkage
Opskrift: Mazarinkage
Ingredienser:
- 150 gram hvedemel
- 110 gram smør eller margarine
- 50 gram flormelis
Til Fyld:
- 100 gram smør eller margarine
- 100 gram sukker
- 2 æg
- 100 gram smuttede finthakkede mandler
- evt. 1 tsk. mandelessens
Tilberedning:
- Mel og de øvrige ingredienser æltes sammen til en ensartet dej. Fedtstoffet skal ikke blødgøres, men have sin normale konsistens.
- Linsedejen rulles ud og anbringes i en smurt tærteform, ca. 22 cm i diameter.
- Nu laves fyldet, Fedtstoffet blødgøres og røres sammen med sukkeret. Æggene tilsættes1 af gangen, og til sidst tilsættes de smuttede finthakkede mandler
- Fyldet fordeles ud over dejen
Bagetid:
Ca. 35 minutter. Miderste rille i en forvarmet ovn ved 200 grader eller 180 grader varmluft.
TIPS:
Evt. Drys med flormelis og server med creme fraiche.