Marcipankage

Marcipankage

Opskrift på : Marcipankage

Ingredienser:

  • 500 g hvedemel
  • 350 g koldt smør eller margarine
  • 75 g sukker
  • 75 g gær
  • 3 æg

Til Fyld:

  • 250 g marcipanmasse
  • 1 dl vand
  • Eller remonce af
  • 125 g smør eller margarine
  • 125 g sukker

Til Pynt:

  • Æg til æggestrygelse
  • 25 g mandler
  • 25 g perlesukker


Tilberedning:

  1. Opløs gæren i æggene.
  2. Hvedemel og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej.
  3. Rul ⅔ af dejen ud i bradepandens størrelse (ca. 30×40 cm). Den smurte bradepande beklædes med den udrullede dej, som trækkes et par cm op ad siderne.
  4. Smør fyldet jævnt over hele dejstykket.
  5. Rul den sidste del af dejstykket ud til ca. 30 x 40 cm, skær det i strimler med en klejnespore og læg det ovenpå fyldet, så det danner et ternet mønster.
  6. Lad kagen efterhæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse.
  7. Pisk ægget, og tryg kagen med æggestrygelse. Drys med hakkede mandler og perlesukker.

Bagetid:

Ca. 15 minutterforvarmet ovn ved 220 C, varmluft 200 C på ovnens midterste rille.

Print Friendly