Manhatten Cheesecake m/hindbær

Manhatten cheesecake m/hindbær

Opskrift: Cheesecake M/Hindbær

Ingredienser:

Manhatten cheesecake m/hindbær

  • 200 gram. digestive kiks, knust til smulder
  • 75 gram mørkchokolade, hakket (oprindeligt hvid chokolade)
  • 75 gram usmuttede mandler, grofthakkede
  • 100 gram smør, smeltet
  • 400 gram philladelphia natural el. mascarpone
  • 4½ dl. creme fraiche 38%
  • 145 gram rørsukker¨
  • 2 æg
  • 1 stand vanille


Tilberedning:

  1. Rør de knuste kiks sammen med mandler og smør. tilsæt herefter chokoladen
  2. Hæld kiksemassen i en springform og pres det godt sammen til en plan bund. Du kan evt smøre den let, jeg lagde bare en cirkel bagepapir i bunden.
  3. Pisk philladelphia, 85 g. rørsukker, æg og korn af ½ vanillestang til en lækker glat masse og hæld det over bunden.
  4. Bages i en forvarmet ovn (ingen varmluft) ved 190 grader i ca. 20 min. Massen skal være stivnet og let fast. Kad kagen køle let af imens du laver næste lag.
  5. Pisk creme fraiche sammen med 60 g. rørsukker og kornene af den resterende vanillastang.
  6. Hæld lag 2 over kagen og bag i yderligere 15 min.
  7. Lad kagen køle lidt af og sættes i køleskabet 6-8 timer el. natten over.

Ingredienser:

Til hindbærtoppin

Manhatten cheesecake m/hindbær

  • 250 gram hindbær (eller jordbær)
  • 1/4 dl. vand
  • 80 gram sukker
  • ½ stang vanille
  • lidt citronsaft
  • 1 spsk. maizena
  • 1 spsk. varmt vand

Tilberedning:

  1. Bland bær med vand og kornene fra den halve vanillestang og den tomme vanillestang i en gryde og varm langsomt op til det kommer i kog.
  2. Tilsæt sukker og lidt citron og lad småkoge i ca 5 min.
  3. Rør maizena ud i det varme vand og pisk i “bærgrøden” i en tynd stråle.
  4. lad småkoge i ½-1 minut.
  5. Tag den tomme vanillestang op og lad massen køle helt af.
  6. Fordel den kolde topping over den kolde cheesecake og server.

 kilde

Velbekomme med din Manhatten Cheesecake m/hindbær :-)

Print Friendly