Mandelmåner

Mandelmåner – 50 til 60 stk.

Opskrift på : Mandelmåner

Ingredienser:Mandelmåner - opskrifter på kager

  • 300 g blødt smør
  • 100 g flormelis
  • 450 g mel
  • 1/4 tsk. bagepulver
  • 50 g hakkede mandler
  • 100 g mandelmel
  • Revet skal fra en citron
  • 1 tsk. mandelaroma

Til pynt:

  • 3 spsk. madagascar
  • Bourbon vaniljesukker eller 3 spsk. flormelis


Tilberedning:

  1. Pisk smør og flormelis sammen i en skål og pisk 8-10 min til blandingen er lys og cremet.
  2. Tilsæt sigtet mel og bagepulver og rør det  i sammen med de hakkede mandler, mandelmel, citronskal og mandelaroma.
  3. Dæk dejen med film og stil den i køleskabet i mindst 30 min.
  4. Skær dejen i mindre stykker og tril små måner på tykkelse med en lillefinger cirka.
  5. Læg mandelmånerne på en bageplade beklædt med bagepapir
  6. Bag mandelmånerne

Bagetid:

10-12 minutter ved 200 grader forvarmet ovn, eller varmluft 180 grader.

Afkøl mandelmånerne på en bagerist og drys med vaniljesukker eller flormelis inden de lægges  ned i en kagedåse.

Print Friendly