Majkage

Majkage

Opskrift på : Majkage

Ingredienser:

  • 800 g hvedemel
  • 50 g gær
  • 3 dl mælk
  • 1 dl vand
  • 100 g smør
  • 1/2 dl fløde
  • 1 æg
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt

Til remonce:

  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. kanel


Tilberedning:

  1. Opløs gæren i lunken mælk, fløde og vand.
  2. Smuldr smørret i halvdelen af melet og rør det i gærblandingen sammen med æg, sukker og salt.
  3. Kom resten af melet i lidt ad gangen, ælt dejen godt igennem og lad dejen hæve 30 min. under et fugtigt viskestykke.
  4. Rør ingredienserne til remoncen sammen.
  5. Rul dejen ud til et rektangulært stykke på 40 x 50 cm. Smør remoncen ud på dejen og rul den sammen til en roulade. Skær rouladen i 20-24 skiver og læg dem side om side i en stor bradepande og lad dem hæve 20-25 min.
  6. Ved pensling brug sammenpisket æg.

Bagetid:

Ca. 20-25 min. på næstnederste rille i en 200 grader forvarmet ovn, varmluft 180 grader

Kan evt. pyntes med glasur og krymmel.

Print Friendly