Madeirakage

Madeirakage – 6 pers.

Opskrift på : Madeirakage

Ingredienser:Madeirakage

  • 180 g blødt smør
  • 185 g sukker
  • 3 æg, sammenpiskede
  • 165 g hvedemel
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1 tsk fintrevet skal af en citron
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 tsk sukker, ekstra som drys
  • Flormelis, som drys
  • Skal af en citron, ekstra som pynt


Tilberedning:

  1. Burg en springform på 18 cm i diameter, med bagepapir.
  2. Pisk smør og sukker med et piskeris eller elektrisk håndmikser, til det er lyst og cremet.
  3. Tilsæt æg – lidt ad gangen – og pisk grundigt.
  4. Hæld mel, bagepulver, citronskal og -saft i, til dejen er glat.
  5. Hæld den i formen og glat overfladen.
  6. Drys med ekstra sukker

Bagetid:

Ca. 60 minutter i en forvarmet ovn 160 grader eller varmluft 140 grader.

Lad den køle af i formen i 15 min. og vend den ud på en bagerist derefter. Drys med flormelis og pynt evt. med citronskal.

Note:

Kagen holder sig frisk i 4 dage, indpakket i stanniol.

 

Vurder denne opskrift

Print Friendly