Lemon meringue cupcakes

Lemon meringue cupcakes – 18 stk

Opskrift på : Lemon Meringue Cupcakes

Ingredienser: lemon meringue cupcakes

Kage:

  • 225 gr. smør
  • 225 gr. sukker
  • 230 gr. hvedemel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 4 æg
  • 1 tsk vanille ekstrakt
  • 1 spsk citronsaft


Tilberedning:

  1. Pisk æg, sukker, citron og vanille ekstrakt luftigt og lækkert. Bare giv den gas.
  2. Tilsæt smør i tern/klatter , mel og bagepulver lidt efter lidt.
  3. Det hele piskes glat og flot. Dejen er nu ret tyk og cremet.
  4. Fyld dejen i papirforme, der står i silicone muffinsforme, så bliver de pænere. Formene skal fyldes 3/4 op.
  5. Bages ved 175 grader i 20 min. De skal være ret lyse. prik evt. i midten med en lang nål.

Fyld:lemon meringue cupcakes

Marengs:

  • 5 æggehvider
  • 1 tsk citronsaft eller 1/4 tsk edikke
  • 100g. sukker
  • et skæv alkohol f.eks. vodka
Tilberedning:
  1. Hæld et skvæt vodka i den store! skål du skal bruge og tør den over med det indvendig med køkkenrulle. Det skulle gerne affedte overfladen og gøre det nemmere at få luftig marengs.
  2. Pisk æggehviderne og citron/edikke med hånd-mixer, til det begynder at danne tæt hvidt skum.
  3. Tilsæt i spsk. sukker og pisk herefter i 20 sekunder. Skift mellem piskning og sukker til alt sukkeret er brugt.
  4. Når sukkeret er brugt, så pisk lige 30 sek. ekstra. Sukkeret skal helst være opløst.

Til sidst:

  1. Skær et hul i hver muffin med en lille skarp kniv. hold kniven skrå, stik ned og drej kagen rundt. så får du et fint tragtformet hul.
  2. læg en god tsk. lemoncurd/citroncreme i hullet på alle kagerne.
  3. Fyld marengsen i en sprøjtepose med stor åben stjernetylle el stor rund. en alm. frostpose kan også sagtens bruges. Du kan også smøre et godt lag på men en kniv.
  4. Du kan bruge en gasbrænder til lige at gøre marensen gylden og sprød på overfladen. Ellers kan du skrue ovnen op på 230 grader og bag muffinsne i 5 min til de er gyldne.

kilde

Print Friendly