Langtidshævede morgenboller

Langtidshævede morgenboller – 13 stk

Langtidshævede Morgenboller Opskrift:

Ingredienser:Langtidshævede morgenboller

  • 7 dl. koldt vand
  • 10 gram gær
  • 2 tsk. salt
  • 400 gram hvedemel
  • 200 gram rugmel
  • 100 gram grahamsmel
  • 100 gram sigtemel
  • 100 gram nødder/kerner/frø


Tilberedning:

  1. Rør vand, gær og salt sammen med en grydeske.
  2. Tilsæt herefter mel, kerner/nødder/frø.
  3. Rør det hele grundigt sammen til en meget tyk, sej, klistret grød.
  4. dæk skålen til med film og stil den i køleskabet min. natten over.
  5. Dyp en stor grydeske i en skål vand og tag en god klump dej op direkte fra skålen.
  6. Sæt bollen på bagepladen, dyp skeen i vandet og fortsæt med resten af dejen. de kan også drysses med hakkede nødder osv.

Bagetid:

Ca.  i 18-20 minutter. 225 grader forvarmet ovn.

 kilde

Print Friendly