Langtidshævede baguettes

Langtidshævede baguettes

Opskrift på: Langtidshævede Baguettes

Ingredienser:Langtidshævede baguettes - opskrifterpåkager.dk

Poolish fordej: 

  • 210 g hvedemel
  • 2 dl koldt vand
  • 3 g gær

Slutdej: 

  • 4 dl koldt vand
  • 5 gær
  • 630 g hvedemel
  • 1 spsk. fint havsalt
  • 1/4 – 1/2 dl koldt vand

Til formen: 

  • 1/4 – 1/2 dl olie, gerne koldpresset olivenolie


Tilberedning:

Poolish fordej: 

  1. Opløs gæren i det kolde vand.
  2. Tilsæt melet og rør godt rundt. Dæk skålen til og lad den stå ved stuetemperatur i 6-10 timer.

Slutdej:

  1. Bland vand, gær og mel i poolish fordejen.
  2. Ælt dejen ved lav hastighed i 10 min. Derefter kraftigt i 2 min.
  3. Ælt igen ved lav hastighed og tilsæt vand og salt. Derefter æltes dejen kraftigt igen i ca. 5 min. til dejen er elastisk, smidig og skinnende.
  4. Smør en stor form (bradepande el. lign.) med olien. Læg dejen ned i formen og lade den hæve, lunt og tildækket, i 1 1/2 time.
  5. Vend dejen og form den som en konvolut. Lad den hæve i yderligere 1 1/2 time.
  6. Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Det er vigtigt, at luftboblerne i dejen ikke bliver forstyrret for meget, da det er meningen at brødet skal være grovporet. Form forsigtigt dejen til en firkant på 35×25 cm. Skær dejen i 4 aflange stykker. Læg dem forsigtigt op på to bageplader med bagepapir. Skru dejen samtidig med at du lægger dem på pladerne.
  7. Bag én plade ad gangen.

Bagetid:

Ca. 25 min i en 275 grader forvarmet ovn (varmluft 255 grader)

Sæt brødene ind og skru straks ned på 225 grader (varmluft 200 grader).

*Efter 10 min bagning åbnes ovndøren så der kommer lidt luft ind til dine Langtidshævede baguettes. Dette gentages efter 20 min.

Print Friendly