Lagkage med sommerbær

Lagkage med sommerbær – ca. 12 pers.

Opskrift på: Lagkage med sommerbær

Ingredienser:Lagkage med sommerbær

  • 4 æg
  • 170 g sukker
  • 65 g hvedemel
  • 70 g kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. flydende margarine
  • 2 spsk. rasp

Vaniljecreme

  • 1 dl letmælk
  • ½ spsk. sukker
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1 æggeblomme
  • ½ spsk. vaniljesukker

Frugtfyld

  • 150 g mosede jordbær

Pynt

  • 2½ dl piskefløde
  • 200 g jordbær el. andre bær
  • Citronmelisseblade

Tilberedning:

  1. Pisk æg og sukker til en lys og luftigt æggesnaps.
  2. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver.
  3. Sigt melblandingen i æggesnapsen og vend forsigtigt rundt.
  4. Smør en springform og drys den med rasp, hæld dejen i formen og bag den 35 min. ved 175º. Lad kagen køle af og del den i tre bunde.

Vaniljecreme:

  1. Bland mælk, sukker, majsstivelse og æggeblommer i en gryde.
  2. Varm op under piskning, til cremen koger, tag den straks af varmen og rør vaniljesukker i.

Til slut:

Fordel jordbærmosen på den underste bund.
Læg den midterste bund over og fordel vaniljecremen på den.
Læg den øverste bund på.
Pisk fløden og pynt kagen med flødeskum, bær og citronmelisseblade.

Tip: Vil du gøre vaniljecremen ekstra lækker, kommer du lidt flødeskum i den. Hvis du har lagkageforme, bager du selvfølgelig bundene i dem, men husk at nedstætte bagetiden til ca. det halve. 

Print Friendly