Lagkage med marengs

Lagkage med marengs

Opskrift på: Lagkage Med Marengs

Ingredienser:

  • 150 gram hvedemel
  • 75 gram smør eller margarine
  • 100 gram sukker
  • 4 æggeblommer
  • ½ dl mælk
  • 2 tsk. bagepulver

Fyld

  • 4 æggehvider
  • 200 gram sukker
  • 1 tsk. eddike
  • Evt. sveskemos, jordbær eller hindbær

Pynt

  • Flødeskum
  • Revet chokolade


 Tilberedning:

1. Rør blødgjort fedtstof og sukker sammen.
2. Tilsæt æggeblommerne.
3. Sigt bagepulver i hvedemel, og rør det i sammen med mælken.
4. Fordel dejen i 2 smurte lagkageforme (ca. 22 cm i diameter).

Bagetid:

Ca. 5 minutter i en forvarmet ovn 240 grader, varmluft 220 grader på ovnens midterste rille.
5. Pisk æggehviderne til skum, og drys sukker og eddike i. Stryg massen på de 2 bunde.
Bagetid:

Efter fyldet er strøget på bundene sættes de i ovnen igen, og bages lysebrune ved 180 grader, varmluft 170 grader i ca. 15 minutter.

  1. Læg lagkagen sammen umiddelbart før brug evt. med sveskemos, eller jordbær, hindbær m.m.
  2. Pynt med flødeskum og reven chokolade.
Print Friendly