Lækre kærnehornbrød

Lækre kærnehornbrød – 12 stk.

Opskrifter På: Lækre Kærnehornbrød

Ingredienser:Lækre kærnehornbrød

  • 1 kg hvedemel
  • 200 g knækkede hvedekerner
  • 65 g solsikkekerner
  • 50 g gær
  • 2 dl kærnemælk
  • 4½-5 dl vand
  • 2 æg
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. sirup eller honning

Til pynten:

  • Æg
  • Finthakkede solsikkekerner


Tilberedning:

  1. Kog de knækkede hvedekerner og vendt et par minutter, og rør derefter kærnemælken i.
  2. Når blandingen er afkølet til håndvarm, opløses gæren heri.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt til dejen er ensartet.
  4. Stil dejen til hævning tildækket og lunt i ca. ½ times tid.
  5. Slå dejen sammen, og del den i fire lige store dele, der formes til kugler, som skal hvile ca. 2 min.
  6. Hver kugle rulles ud i en cirkel med en diameter på ca. 30 cm. Del hver cirkel i 8 lige store dele, som rulles sammen fra den brede ende til horn. Spidsen af dejen skal slutte i bunden.
  7. Sæt hornene på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket og lunt i ca. 30 min.
  8. Pensl hornene med sammenpisket æg, og drys med finthakkede solsikkekerner.

Bagetid: 

Ca. 16 min. ved 220 grader eller varmluft 200 grader , på ovnens midterste rille.

Print Friendly