Lækre fuldkornsstykker

Lækre fuldkornsstykker – 4 stk.

Opskrift På: Lækre fuldkornsstykker

Ingredienser:Lækre fuldkornsstykker

  • 4 1/2 dl koldt vand
  • 2 tsk. salt
  • 240 gram fuldkornsmel
  • 210 gram hvedemel
  • 90 gram fuldkornsmel af rug
  • 40 gram sirup
  • 1/2 dl solsikkekerner
  • 25 gram gær
  • 1 spsk. rapsolie

Til pynt:

  • Sesamfrø
  • Flagesalt


Tilberedning:

  1. Opløs gæren i det kolde vand.
  2. Tilsæt meltyperne, sirup, solsikkekerner, salt og rapsolie.
  3. Ælt dejen på mellem hastighed i ca. 20 min.
  4. Lad dejen hæve, lunt og tildækket, 1 1/2 time.
  5. Fold dejen 2-3 gange i skålen i løbet af hævetiden (fugt fingrene lidt, så klistrer dejen mindre.) Lad dejen hvile endnu 1/2 time.
  6. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, drys med fuldkornsmel og sesamfrøene. Strø også lidt mel ovenpå brødet.
  7. Del dejen i fire lige store dele og form dem til trekanter.
  8. Læg forsigtigt dejstykkerne på en bageplade med babepapir. Strø lidt flagesalt på stykkerne inden bagningen.

Bagetid:

Ca. 15-20 minutter i en 250 grader, eller varmluft 230 grader

Efter 1 minuts bagning åbner du ovndøren og lader luften komme ind i 5 sekunder. Dette gentages efter 10 minutter.

Print Friendly