Krydret honningkage med smørcreme

Krydret honningkage med smørcreme

Opskrift på : Krydret Honningkage Med Smørcreme

Ingredienser:

Krydret honningkage med smørcreme

  • 125 g mørk sirup
  • 125 g honning
  • 50 g farin
  • 3/4 dl vand
  • 300 g hvedemel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • 1 brev honningkagekrydderi
  • 1 knivspids salt
  • 2 æg
  • 2 æggeblommer
  • Saft og revet skal fra en appelsin
  • 1 bæger (100 g) appelsinskal
  • ½ dl kernemælk

Til Fyld:

  • 125 g blødt smør
  • 125 g flormelis
  • 1 tsk. vanillearoma
  • 1 spsk. mælk
  • 150 g abrikosmarmelade

Til Pynt:

  • 150 g mørk chokolade
  • 1 pose (50 g) mandelsplitter


Tilberedning:

  1. Tænd ovnen på 180 grader eller varmluft 160 grader.
  2. Varm sirup, farin og vand op i en gryde og lad det simre ved svag varme, til farinen er opløst.
  3. Lad sukkermassen køle af i en skål.
  4. Bland sigtet mel, bagepulver, natron, honningkagekrydderi og salt i en skål og sæt den til side.
  5. Pisk æggene i den afkølede sukkermasse en ad gangen.
  6. Pisk derefter æggeblommerne i.
  7. Tilsæt melblandingen, appelsinsaft, appelsinskal og kernemælk og rør indtil dejen er jævn.
  8. Hæld dejen i en smurt springform 22 cm i diameter.

Bagetid:

50-60 minutter

Fyld:

  1. Bland smør, flormelis, vanillearoma og mælk i en skål.
  2. Pisk blandingen med en håndmixer i 5 minutter ved høj hastighed.
  3. Flæk den afkølede kage i tre bunde. Smør de to nedereste bunde med abrikosmarmelade efterfulgt af smørcreme.

Pynt:

  1. Hak chokoladen i mindre stykker og smelt den over et vandbad.
  2. Rist mandelsplitterne gyldne på en pande uden fedtstof.
  3. Smør chokoladen ud over honningkagen, drys med ristede mandelsplitter og lad chokoladen stivne før den serveres.
Print Friendly