Krydret fuldkornsbrød

Krydret fuldkornsbrød

Opskrift På: Krydret Fuldkornsbrød

Ingredienser:Krydret fuldkornsbrød - opskrifter på kager

  • 15 gram gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk knuste fennikelfrø
  • 15 gram olie
  • 100 gram revne gulerødder
  • 75 gram hakkede valnødder
  • 100 gram rugmel
  • 200 gram fuldkornsmel
  • 200 gram hvedemel
  • olie til pensling


Tilberedning:

  1. Opløs gæren i vandet, og tilsæt salt, fennikelfrø og olie.
  2. Rør revne gulerødder, hakkede valnødder og de tre slags mel i. Hæld dejen ud på køkkenbordet, og ælt den grundigt i 10 min., til den er blød og elastisk. Alternativt kan dejen æltes på røremaskine.
  3. Lad dejen hæve tildækket på køl i mindst 6 timer, evt. natten over.
  4. Hæld dejen i en aflang brødform, ca. 1 1/2 liter, og pensl brødet med lidt olie.

Bagetid:

Ca. 30 minutter, nederst i en 220 grader forvarmet ovn, varmluft 200 grader.
Afkøl brødet på en bagerist.

Print Friendly