Krydderkage med safran

Krydderkage med safran – 8 pers.

Opskrift på : Krydderkage Med Safran

Ingredienser:

  • 2½ dl friskpresset appelsinjuiceKrydderkage med safran
  • 1 spsk. fintrevet skal fra en appelsin
  • 1/4 tsk. safrantråde
  • 3 æg
  • 155 g flormelis
  • 250 g hvedemel
  • 2½ tsk. bagepulver
  • 370 g mandler
  • 125 g smør, smeltet
  • Ekstra flormelis til drys
  • Evt. flødeskum som tilbehør


Tilberedning:

  1. Find en rund bageform 22 cm i diameter, med bagepapir.
  2. Rør appelsinjuice,-skal og safrantråde sammen i en gryde og brind det i kog.
  3. Skru ned for varmen og lad det simre i 1 min. Lad det køle af.
  4. Pisk æg og flormelis sammen til det bliver lyst og cremet.
  5. Hæld mel, bagepulver, mandler, appelsinjuiceblanding og smør i med en metalske, til dejen er netop glat.
  6. Fordel dejen i formen og bag kagen.

Bagetid:

1 time, i en forvarmet ovn 180 grader eller varmluft 160 grader.

Lad kagen køle af i formen i ca. 15 min. inden den vendes ud på en bagerist og køler helt af. Drys med flormelis og server evt. med flødeskum eller creme fraiche.

 

Vurder denne opskrift

Print Friendly