Kommenskringler med sigtemel

Kommenskringler med sigtemel

Opskrift på: Kommenskringler Med Sigtemel

Ingredienser:Kommenskringler med sigtemel - opskrifterpåkager.dk

  • 475 g sigtemel
  • 25 g smør eller margarine
  • 25 g gær
  • 2 tsk. salt
  • 15 g kommen
  • Ca. 3 dl kærnemælk

Til pynt

  • Æggeblomme
  • Kommen
  • mandler


Tilberedning:

  1.  Mælken lunes, og gæren opløses heri. Gæren må dog ikke varmes med.

  2. Sigtemel og de øvrige ingredienser blandes i. Dejen æltes til den er ensartet (2-3 min.), og sættes til hævning tildækket og lunt i 35-40 min.

  3. Dejen deles i 2 lige store dele, som formes til kugler, der ”hviler” 2-3 min.

  4. Hver dejkugle rulles ud i pølseform til ca. 60 cm’s længde, og deles i 12 lige store stykker.

  5. Hvert dejstykke trilles igen ud til ca. 25 cm’s længde og formes til en kringle.

  6. Kringlerne anbringes på en bageplade med bagepapir, og sættes til efterhævning tildækket og lunt i 25-30 min.

  7. Stryges med æggeblomme, og drysses med kommen og mandler.

Bagetid:

10-12 min. i en forvarmet ovn ved 220 grader (varmluft 200 grader) på ovnens midterste rille.

Print Friendly