Klejner med kardemomme

Klejner med kardemomme – 30 stk.

Opskrift: Klejner Med Kardemomme

Ingredienser:Klejner med kardemomme - opskrifterpåkager.dk

  • 500 gram hvedemel eller småkagemel
  • 100 gram smør eller margarine
  • 150 gram sukker
  • 2 æg
  • ½ dl mælk
  • 1 knsp. hjortetaksalt
  • 1½ tsk. kardemomme


Tilberedning:

  1. Rør sukker, æg, hjortetaksalt og kardemomme godt samme. Smuldr fedtstoffet i og tilsæt mælk og hvedemel/småkagemel. Ælt dejen grundigt sammen og lad dejen hvile i 5-10 min.
  2. Rul dejen ud til ½ cm tykkelse.
  3. Skær dejen ud med en klejnespore eller en kniv til firkantede stykker på 8 x 2½ cm. Skær en ridse på ca. 2½ cm i midten på den lange led. Sno klejnen gennem ridsen
  4. Kog klejnerne i palmin eller olie.

Bagetid:

Ca. 3 minutter, og lag dem derefter på fedtsugende papir. Drys evt noget flormelis ud over.

Print Friendly