Kirsebærmuffins med nøddekrokant

Kirsebærmuffins med nøddekrokant – 12 stk

Opskrift: Kirsebærmuffins Med Nøddekrokant

Ingredienser:

  • 100 gram finhakkedede mandler
  • 1 glad kirsebær ( 750 ml )
  • 150 gram blødt smør
  • 1 knsp. salt
  • 10 gram vaniljesukker
  • 200 gram sukker
  • 4 æg
  • 200 gram mel
  • 50 gram hasselnødderkrokant
  • 2 tsk. bagepulver
  • 4 spsk. mælk
  • 1 spsk flormelis til pynt og olie og mel til smøring (folie.)
  • Aluminiumsfolie


Tilberedning:

  1. Rist mandlerne på en pande uden fedtstof og lad dem køle af.
  2. Lad kirsebærrene dryppe af
  3. Kom smør, salt, vaniljesukker og 150 gram sukker i en røreskål og pisk det sammen til en cremet masse med et piskeris.
  4. Rør æggene i et ad gangen.
  5. Bland mel, mandler krokant og bagepulver, og rør det i dejen skiftevis med mælken.
  6. Vend kirsebærrene i.
  7. Sæt papirforme i en muffinsbageform til 12 stk. og fordel dejen jævnt heri.

Bagetid:

Ca. 25 minutter. 200 grader i en forvarmet ovn eller varmluft 175 grader.

Til sidst:

  1. Sæt dem til afkøling på en bagerist.
  2. Lad 50 gram sukker smelte på en pande, til det er lysebrunt.
  3. Sæt det i strimler på et stykke oliesmurt aluminiumsfolie og lad det tørre.
  4. Sigt flormelis over alle muffins og pynt dem med karamelstrimlerne.

Server dine Kirsebærmuffins med nøddekrokant med evt. creme fraiche.

Print Friendly