Kirsebærkage

Kirsebærkage – 8 til 10 pers.

Opskrift på : Kirsebærkage

Ingredienser:Kirsebærkage

  • 125 g blødt smør
  • 185 g sukker
  • 2 æg, let piskede
  • 95 g mandler, malede
  • 185 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 1/4 dl mælk
  • 1 glas ( 680 g) udstenede kirsebær.


Tilberedning:

  1. Smør en rilleform, diameter: 23 cm. med smør og drys med mel. Bank overskydende mel af.
  2. Pisk smør og sukker til det bliver lyst men ikke cremet.
  3. Tilsæt æggene og pisk grundigt.
  4. Rør mandler i og hæld skiftevis mel, bagepulver og mælk i.
  5. Hæld forsigtigt kisebærrene i.
  6. Fordel formen og glat overfladen.
  7. Bag kagen

Bagetid:

Ca. 50 min. i en forvarmet ovn 180 grader eller varmluft 160 grader.

Note:

Lad kagen køle af i 10 min, inden den vendes ud på en bagerist og køler helt af. Drys evt. med flormelis inden servering. Bemærk: Kirsebærkagen smager bedst samme dag, den er bagt.

 

Vurder denne opskrift

Print Friendly