Kastanje chokoladekage

Kastanje chokoladekage – 8 pers.

Opskrift: Kastanje Chokoladekage

Ingredienser:

  • 250 gram smørk chokolade 70%Kastanje chokoladekage
  • 400 gram sødet kastanje puré
  • 75 gram rørsukker
  • 1 spsk. vanille ekstrakt
  • 125 gram smør i tern
  • 6 æg, delt i hvider og blommer
  • 1/4 tsk. groft salt
  • 2 dl nødder


Tilberedning:

 

  1. Hak nødderne groft
  2. Smelt chokoladen forsigtigt i mikroovnen.
  3. Rør smøret ud i den varme chokolade.
  4. Pisk hviderne stive
  5. Rør æggeblommerne sammen med salt, sukker, vanille, kastanjepuré og nødder.
  6. Rør nu også chokolade/smør blandingen i.
  7. Vend forsigtigt de piskede æggehvider i chokoladedejen og fordel dejen i en smurt springform på ca. 23 cm.

Bagetid:

Ca.45 minutter. ved 180 grader forvarmet ovn.

Server din kastanje chokoladekage med 3 dl creme fraiche pisket godt sammen med 1½ dl piskefløde og kornene af 1 vanillestang.

kilde

Print Friendly